sâmbătă, 3 august 2013

Omletă cu chanterelles (galbiori) proaspete

Bucatarie: Italiana - Dificultate : Medie


poza omleta cu ciuperci chenterelle : o tigaie plina cu mancarea pusa pe masa de lemn pe un prosop ca sa nu se arda, inconjurata de cateva ciupercute si verdeata pentru un aspect placut.


 •  Portii : 4
 •  Timpul de pregatire: 20 minute
 •  Gata în: 40 minute

Ciupercile Chanterelles (Galbiori) cu oua sunt una dintre acele mâncăruri gustoase, care va fi cu siguranță în măsură să satisfacă toate gusturile: excelent atât ca primul și al doilea fel.

Ingrediente:

 1. 400 de grame de galbiori 
 2. 4 oua
 3. unt
 4. sare
 5. piper

Pregătire

 • Faza 1

În primul rând, pentru a pregăti chanterelles intr-o tigaie cu omletă, curățați cu grijă ciupercile, astfel încât acestea sa nu aiba urme de pământ în interiorul lor: ca să le curățați spalati-le sub jet de putere medie de apă rece, și, ulterior, punetile într-o tigaie cu apă fierbinte timp de câteva minute, in acest fel curățarea este finalizată și că ciupercile sunt gata pentru a fi gătite.

 • Faza 2

Este important sa scoateti acum ciupercile strecurandule de apa. Această procedură este folosită doar pentru a le curăța, nu si pentru gătit.

 • Pasul 3

Odată ce ciupercile sunt curate se pun într-o tigaie pentru a fi gătite, însoțite de unt, astfel încât acestea să nu se lipeasca unele de altele sau pe tigaie: în timp ce ciupercile încep să se gătească puteți începe pregătirea de ouă, pur și simplu fie albusul fie galbenusul se amesteca pentru câteva minute, apoi se pun în tigaie, unde sunt ciupercile cu unt.

 • Pasul 4

Tigaia trebuie să fie luata de pe foc după ceciupercile încep să fie maro si sa se intareasca, odată ce sunt scoase din tigaie ciupercile cu ouă poate fi presărate cu sare și piper, desigur, nu exagerati.
Acest fel poate fi servit impreuna cu o salata pentru a face un pic de contrast, iar in plus ca bautura vinul alb ar fi perfect.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu