vineri, 9 august 2013

Ciuperci Champignon umplute

Greutate reţetă: Mica
Timp gătite: 40 min
Pregătire: 20 min
Doze pentru 4 persoane
Cost mediu

Aţi dori un aperitiv rapid, care se pregateste repede si economic? Dacă asa este ciupercile Champignon umplute ar putea fi ceea ce căutaţi. Ciupercile Champignon umplute sunt un aperitiv simplu si gustos care uimeşte cu bunătatea lui: în cîteva minute si fără sa cheltuiti mult veţi putea pregăti un fel gustos si suculent.

Umplutura ciupercilor este pregătita cu tulpinele de acelaşi ciuperci, tocate, aromate cu patrunjel si parmezan ras. La sfârșitul pregătirii o sa fie nevoie de 20 de minute de cuptor pentru a le coace până când capul umplut al ciupercilor se rumeneste.

Ciupercile sunt foarte ieftine și pot fi uşor de găsit în supermarket-uri pe tot parcursul anului, deoarece acum cultivarea lor este larg răspândită.Ciuperca Champignon este moale și cărnoasă și se pretează bine la orice tip de preparat. Când cumparati ciupercile aveţi grija sa verificati dacă sunt potrivite: este important ca ciupercile sa fie tari la atingere

Ingrediente:

Usturoi , doi catei.
Ulei , ulei extravirgin de măsline, 2 linguri
Patrunjel , tocat , 2 linguri
Parmezan , răzuit 30 gr
Pesmet , 40 gr
Supă vegetala, 2-3 polonice
Piper , cat trebuie.
Sare, cat trebuie.
8 Ciuperci Champignon mari , 500 gr circa.

Pregătirea , pas cu pas:

Ciupercile se curata prin eliminarea excesului de teren și se clatesc rapid sub ​​apă după care se şterg uşor. Separaţi "piciorul" ciupercilor de cap cu mana, facînd mare atenţie sa nu rupeţi pălăria ciupercii. Curăţati piciorusele cu lama cuţitului, razuindule dupa care tocatile mărunt.

Intro tigaie puneti usturoiul la incins in ulei de masline. Usturoil poate fi taiat fie mare fie marunt, fie presat, dupa preferinta. Cand usturoiul s-a rumenit adaugati piciorusele ciupercilor tocate, lasatile sa se rumeneasca cam 5 minute: pe la sfarsit adaugati patrunjelul tocat, adaugati sare si piper dupa gust ,amastecati totul  si stingeti focul.

După ce ciupercile sunt gata, se transferă într-un castron și se adaugă pesmetul, parmezanul ras, se adaugă supa în funcție de cantitatea necesară pentru a obține o pastă groasă și cremoasă și se adaugă pătrunjel tocat .

Luati coaja palariilor de ciuperci și aranjatile într-un vas de copt, care va fi acoperit în partea de jos cu o foaie de hârtie pergament. Umpleti ciupercile cu amestecul deja bine gatit, preserati cu putin ulei de măsline extra virgin si tinetile la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Serviti ciupercile umplute ungand cu o burniță de ulei de măsline și garnisiti vasul cu o crenguta de patrunjel proaspat.




.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu